perjantai 21. joulukuuta 2018

Perinteinen joulujuhlapäivä toi valoa ja lämpöä Setlementin toimipisteisiin

Hämeen Setlementti vietti viime viikon tiistaina (11.12.) perinteistä joulujuhlaa eri toimipisteissä yhteistyökumppanien ja asiakkaiden kanssa. Seuraavassa koontia päivän tunnelmista.

Kumppanuustalolla Tuulimylly Teatteri hauskuutti katsojia improvisaation keinoin. Esityksen jälkeen auditoriosta valui alakertaan hymyileväisiä vieraita, esitys oli ollut hauska ja sai ihmiset hyvälle tuulelle. Iltapäivän päätteeksi joulun tunnelmaan vieraita saatteli ihastuttava lapsi- ja nuorisokuoro Aurorina, jota johti Vuoden Kanttori tunnustuksenkin saanut Ismo Savimäki ja hänen sähköpianoaan “soittava” koiransa nimeltään Louna.

Katuman lähiökeskuksen joulujuhlassa oli tunnelmaa. Puuron keittäminen aloitettiin jo edellisenä päivänä, joten vierailijat saivat nauttia makoisaa pehmeää riisipuuroa joulujuhlapäivänä. Glögin kanssa maistui joulupiparit. Joululauluja laulettiin haitarin säestyksellä herkässä tunnelmassa. Nuorin vieras oli 1,5 viikon ikäinen tyttölapsi, joka sai osakseen yllin kyllin hymyjä ja ihailua. Tilaisuudesta jäi lämmin mieli varmasti jokaiselle.

Uudessa Läntisessä Kumppanuustalossa päästiin rauhoittumaan jouluiseen tunnelmaan ensin joulupuuron merkeissä ja sen jälkeen kauneimpien joululaulujen merkeissä.  Mika Juppala Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta laulatti ihmisiä haitarin säestyksellä joululauluilla. Laulujen ja puuron lisäksi tarjolla oli pipareita, lämmintä glögiä sekä hyvää seuraa.

Miestentila Ukkosessa oltiin rennolla fiiliksellä keskittyen jouluherkuista nauttimiseen, korttipeleihin sekä mukavaan jutusteluun. Mieltä lämmitti kovasti kuulla miesten muistelmia menneistä jouluista ja miten niitä on vietetty. Keskustelut alleviivasivat miesten keskuudessa vallitsevaa luottamusta, mikä on syntynyt avoimen ja keskustelevan ilmapiirin myötä. 

Lahdessa joulujuhlapäivää vietettiin yhdessä yhteistyökumppaneiden kesken. Paikalle saapui mukavan paljon porukkaa eri organisaatioista. Mukavia ja antoisia keskusteluita käytiin ja aika meni kuin siivillä. Päivän jälkeen on helppo todeta, että kyllä yhteistyössä on voimaa!

Hätilän toimipisteellä vietettiin päivää avoimen pajan parissa, jossa askarreltiin jouluisia himmelikoristeita. Kävijöille oli tarjolla lämmikkeeksi kahvia ja jouluisia herkkuja. Iltapäivällä saapui vieraita seurakunnasta ja ilmoille kajahtivat kauneimmat joululaulut yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Joulujuhla päättyi lämpimissä tunnelmissa, kun tuttujen laulujen lomassa pääsi yhteisesti muistelemaan menneitä jouluja ja jakamaan tärkeitä muistoja.

Hämeen Setlementissä toimivien vapaaehtoisten kanssa vietetään kahdesti vuodessa kiitosjuhlaa, ja syyskauden päätteeksi juhlittiin Aulangon ulkoilumajalla jouluisissa tunnelmissa. Iltaan kuului Mexico-teemaista ruokaa ja mukavaa yhdessä oloa. Eri Setlementin toiminnoissa mukana olevat vapaaehtoiset pääsivät tutustumaan toisiinsa ja jakamaan tarinoitaan illan aikana. Ryhmissä syntyivät myös talviset runot ja tarinat, jotka tulevat luettavaksi Kumppanuustalon kahvila Pikkutoriin.

Hämeen Setlementti toivottaa kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti