keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Suomen itsenäisyys asiakkaiden silmin

Kysyimme muutamilta asiakkailtamme Itsenäisyyspäivän hengessä mitä Suomi heille merkitsee. Vastaukset lämmittivät ja herkistivät mieltä. Näiden tekstien myötä haluamme toivottaa kaikille oikein ihanaa ja rauhaisaa Itsenäisyyspäivää!


Suomi on hyvä maa asua ja elää. Turvaa, rauhaa ja oikeuksia. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! ELÄKÖÖN SUOMI! ❤️🌹 Suomi on toinen kotimaani ❤️

- Saida, Marokko

***
Suomi merkitsee minulle: luonto (marjat, sienet ja järvet), perhe, talvi, talviurheilu ja pyöräily.

- Vignes, Singapore 

***

Suomi on paras paikka meille asua ja elää. 

- Ponpimon (Anna), Thaimaa

***


Suomi minulle - jotain todellista!
Se, joka toisesta maanosasta vaikutti epätodelliselta, jotain vain sadusta, jossa on valkoinen maisema, hopeaiseen kuuraan kääriytyneet puut ja täydelliset metsät, nyt tunnen, miten elän todellisuudessa lapsuuteni unelmat. Nyt olen myös Suomen kansalainen.

- Teresita, Kolumbia

***


Suomi minulle merkitsee rauhallinen ja terveellinen maa. Pidän suomalaisesta luonnosta ja siitä, että minun perheeni on onnellinen Suomessa.

- Anna, Puola

***

I remember my first itsenäisyyspäivä. Blanket white snow. Minus degrees. Eating salad!! (What? No eggs, no bacon??!), looking out of the kitchen window of a ground floor flat in Luolarvuori, Turku. That's when I saw a huge mouse walk pass the window, only to have it explained to me that it was in fact a moose...yes, a moose near the city center in Turku. Is it any wonder that I had to return to Finland to see what other mysteries there are?

- Nigel, Iso-Britannia 

***


Olen aina oppinut! Kaunis luonto ympäri. Joutsen perhe Pursun järvellä. Ystävälliset ihmiset.

- Nataliia, Venäjä

***


Lähdettyäni omasta maasta Irakista, oli mielessäni saada turvapaikka, jossa asuisin perheeni kanssa kaukana kansalaissodasta. Silloin kuulin, että Suomi ottaa vastaan turvapaikanhakijoita. Päätin tulla Suomeen. 

Saavuttuani Suomeen, sain oleskeluluvan, jonka jälkeen perheenoleskelulupapäätöksen perusteella, perheeni tuli Suomeen myös. Olemme saaneet tukea, terveydenhuoltoa ja korkealaatuista opiskelua. Olen saanut myös osa-aika työtä omalla alalla. Tämän ohella opiskelen toista ammattia. 

Päätökseni tulla Suomeen oli yksi parhaista ottamistani päätöksistä. Teen kaikkeni Suomelle vastapalvelukseksi siitä, mitä olen Suomesta saanut aiempina vuosina. 

101 vuotta itsenäisyydestä tarkoittaa 101 vuotta kehittymistä parempaan. 

Kiitos Suomi ja onneksi olkoon ansaitusta itsenäisyydestä!

- Osamah, Irak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti