perjantai 11. tammikuuta 2019

Luvataan vähemmän ja eletään enemmän!

Hyvää alkanutta vuotta!

Olen tehnyt lähes joka vuosi jonkinlaisen uuden vuoden lupauksen, jota en koskaan ole lopulta pitänyt. Siksi päätin jo hyvissä ajoin olla tänä vuonna lupaamatta mitään. Uuden vuoden lupaus ilmentää minulle yleensä jonkinlaista muutosta, johon pyritään. Olen kuitenkin huomannut, että sellaiset muutokset ovat harvoin kestäviä, joita lupaillaan samalla, kun raketit värittävät pimeää talvitaivasta.

Sen sijaan ajattelen, että ainoa pysyvä asia elämässä on muutos. Jokainen uusi vuosi tuo jonkinlaisen muutoksen elämäämme, halusimme sitä tai emme. Eteemme tulee uusia työpaikkoja, ihmissuhteita, vaikeuksia ja onnistumisia, ja niitä on hyvin vaikea vältellä.

Oletko Sinä valmis uuden vuoden tuomiin seikkailuihin?
(Kuva: Pixabay)
Kaikilla meistä on asioita, joita haluaisi parantaa alkaneena vuonna. Minullakin on monia. Sen sijaan, että menen lupamaan jotakin täysin pehmoista, yritän muuttaa niitä asioita joka päivä vähän. Jos vietät liian paljon aikaa sosiaalisessa mediassa, et todennäköisesti vähennä aikaa yhdellä lupauksella. Sen sijaan voit vähentää erilaisia foorumeita yksi kerrallaan ja huomata, ettet oikeastaan tarvitse niitä mihinkään.

Elämme suuren informaatiotulvan aikaa, jossa on entistä vaikeampaa löytää rauhaa. Virtuaalitodellisuus syöttää meille kaiken aikaa niin paljon erilaista tietoa, ettet välttämättä huomaa ja arvosta muutoksia, joita uusi vuosi tuo. Nykyaika on tehnyt arjestamme monella tapaa hektisempää, kuin se oikeasti on. Siksi sitä saattaa jäädä paitsi monista pienistä hyvistä hetkistä, joista pitäisi todellisuudessa nauttia ja iloita.

Uuden vuoden lupauksien sijaan aion pysähtyä miettimään, millaisia muutoksia vuosi 2018 elämääni toi ja mitä hyvää niistä seurasi. En aio miettiä mikä oli huonoa ja tehdä lupauksia lupauksien vuoksi. Jos jotain on kuitenkin pakko luvata, lupaan olla avoin tulevan vuoden värikkäille käänteille.

Miika Peltonen

Kirjoittaja on vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hämeen Setlementissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti